THEATER TROTS!

Zinvol werken en spelen en spelen!

Theater Trots op school

Theater Trots ook op jouw school?

Theater Trots is voor een inclusieve samenleving! Iedereen hoort erbij! De wereld is alleen maar mooier met allemaal verschillende mensen! Want van iedereen kan je wat leren. Zo leren mensen met een beperking ons bijvoorbeeld om te onthaasten; stil te staan bij de kleine dingen in het leven! Ze leren ons om trots op jezelf te zijn en tevreden te zijn met wat je hebt. Dat liefde, vriendschap en respect zo belangrijk zijn!


Optocht tijdens de voorstelling van Minoes met de kleine kat voorop

We merken dat veel kinderen eigenlijk helemaal niet in contact komen met mensen met een beperking. En het spreekwoord onbekend maakt onbemind gaat hier dan ook helaas vaak op. Kinderen kunnen schrikken van mensen die er wat anders uit zien of zich wat anders gedragen. Dat is jammer natuurlijk. Voor de kinderen, maar zeker ook voor de mensen met een verstandelijke beperking.
Daarom zoekt Theater Trots de verbinding op. We komen graag in de klas met mensen met een beperking om samen theater te spelen! Want op dit gebied hoeft er niet eens zoveel verschil te zijn. Creativiteit, plezier in sprookjes, samen spelen!

Leerlingen en spelers tijdens het bezoek aan Drenthe college

Drenthe College in Meppel. Wat een feest was dat! Voor de leerlingen, de spelers, de docenten en voor mij!.

Hoe ziet zo'n les er uit?

Karin Tromp vertelt met behulp van de acteurs iets over een verstandelijke beperking. Dit is kort. Kinderen mogen vragen stellen. Daarna gaan we over op de Warming-up die gegeven wordt door iemand met een verstandelijke beperking en doen we een meespeeltheater. Er zijn veel rollen mogelijk, maar niet iedereen hoeft mee te doen. We kunnen ook een lied gaan zingen mocht dat gewenst zijn.Optreden 'de Nieuwe Kolk' Assen

Natuurlijk willen we ook aandacht geven aan de theatervoorstelling die op 24 mei in De Nieuwe Kolk in Assen wordt gegeven. Ook weer zo’n mooie gelegenheid om in aanraking en contact te komen met de creativiteit en talenten van mooie medemensen die misschien iets minder intelligent zijn, maar zeker even waardevol! Kosten zitten er niet aan. Een uur tijd is alles wat we vragen! 

Net wezen schminken voor de voorstelling van Minoes
E-mail verzonden