Theater Trots! 

 Zinvol werken en spelen! 

Spelers en vrijwilligers

Theater Trots kan niet zonder vrijwilligers!!!!

Alle staat of valt met hun inzet en enthousiasme. De muzikanten zijn natuurlijk onmisbaar! Zij begeleiden een groot deel van de repetities. Mede hierdoor is elke repetitie een feestje! Verschillende muzikanten zijn al sinds jaar en dag onderdeel van Theater Trots. Het is zo fijn om te zien hoe zij de spelers volgen en als het kan een duwtje in de goede kant op geven. Het is best wel lastig om op tijd in te vallen! Te luisteren naar de muziek. Hier wordt in de lessen veel aandacht aangegeven, maar mocht het niet lukken, dan volgen de muzikanten bijna onmerkbaar de spelers zodat ze toch goed in de maat zingen.

Muzikant en Begeleider in alle opzichten Jan Klemens
Muzikanten en regisseur op het podium Kloosterveste

Ook toonhoogte is vaak lastig, helemaal als de zenuwen door je keel gieren op zo’n groot podium. 

Voor deze muzikanten geen probleem. Zij horen in welke toonhoogte de speler zit en volgen dit. Mocht de speler ineens wel weer op de hoogte zitten die geoefend is, schakelen ze alles gewoon weer om. Alles draait om de spelers! Zij mogen stralen!

Begeleiders genoeg maar je ziet ze zo min mogelijk.

Naast de muzikanten zijn er vrijwilligers aanwezig om de lessen goed te laten verlopen. Ze helpen de spelers om op tijd op het toneel te staan en fluisteren nog even snel in wat ze moeten zeggen, mocht dit nodig zijn. Als een speler het nodig heeft, dan staan ze met deze speler op het toneel. Maar net zo makkelijk blijven ze aan de kant staan.

Samen lekker even pauze houden voor de voorstelling, want we zijn al weer een paar uurtjes bezig met voorbereiden.

Maar ook helpen ze met het klaarzetten van de spullen, schenken ze koffie en thee samen met de spelers.

Geschminkt worden is soms best spannend. Maar meestal is het heel leuk.

Op de dag van de voorstelling is altijd veel te doen. Spelers helpen met hun kostuums, spelers geruststellen. Spullen klaar zetten, eten en drinken verzorgen, schminken. Gelukkig heeft Theater Trots daar ook vaste mensen voor!

Al verschillende jaren zijn er vrijwilligers om te helpen met kleding en attributen. Dit jaar hebben ze wel heel veel werk! Wat te denken van een vis waar 5 mensen in kunnen en waarvan de bek ook nog open en dicht gaat! Een bus waar 7 mensen in kunnen zitten, waaronder ook mensen in een rolstoel? Een trein, een zee, snoepgoed van 2 meter hoog! Vanaf januari zijn ze al 2 dagen per week bezig om al deze zaken en meer voor elkaar te krijgen!

Voorbereiding van decor stukken Pinokkio

Sandra ter Veer vraagt subsidies aan. Erg belangrijk, vooral dit jaar, want DNK geeft veel korting, maar blijft kostbaar! Ook wil Theater Trots verder met activiteiten. Ook daar is geld voor nodig! Naast het aanvragen van subsidies neemt zij ook het beleidsplan voor haar rekening!

Op maandagavond is er een vrijwillige chauffeur. Hij zou eerst alleen brengen en halen, maar vindt de repetities zo leuk en gezellig dat hij er nu de hele tijd bij blijft!
Na de repetities is het een chaos en een gezellige ziens zeggen, toe volgende week.

Theater Trots is ook heel blij met de mensen in het bestuur. Ook zij zetten zich vrijwillig volledig in om de spelers van Theater Trots te laten stralen!
Wilma Bosma verzorgt de website! Daarbij schminkt ze elke voorstelling ook alle spelers!e enige betaalde kracht is de oprichtster Karin Tromp en ook zij werkt 75% van de tijd vrijwillig.

Deze vrijwilligers zetten zich volledig in voor een prachtige avond in DNK!
Erik Scheper, Jan Klemens, Hilja Timmer, Theo Bakker, Ruth Bugel, Jaap de Jong, Siety de Nekker, Jenny Klok, Hermie Van Ass, Wilma Bosma, Carina Westen, Kor Gils, Ton Peters, Janny van den Bol, Josien Stekelenburg, Arjette Jasper, Erna Forbes, Marit BakkerSandra ter Veer

E-mail verzonden